Sure-Seal Pre-tape EPDM op nieuw magazijn Spriet Aardappelen

Aardappelverpakkingsbedrijf Spriet in Merelbeke is een familiebedrijf uit de tweede generatie. Met een uitgebreid aanbod aan aardappelvariëteiten en diverse verpakkingen streven ze dag in dag uit naar de beste kwaliteit. Dat doen wij bij I.R.S-Btech met onze EPDM ook.

Een kunstig staaltje dakafdichting

Met Sure-Seal hebt u 100 % garantie op waterdichtheid. Het 5500 m2 grote dak van dit nieuwe magazijn en kantoor bestaat uit drie dakvlakken. De structuur van het dak is vierledig. Ten eerste bestaat de ondergrond uit geprofileerde staalplaat. Daarop bracht dakwerker Gent-Asfalt een dampscherm aan. Hierop werd vervolgens PIR-isolatie 12 cm mechanisch bevestigd, alsook de Russ-strip, een versterkte EPDM-membraanstrook die voor de kimfixatie zorgt. Ten slotte verkleefde de dakwerker het Sure-Seal 1,5 mm EPDM-membraan met de Sprayfix spuitcontactlijm en maakte hij zo de dakdichting compleet. De Pre-tape zorgde voor het efficiënt verdichten van de overlappen.

De beste kwaliteit met Sure-Seal-EPDM

Spriet Aardappelen koos bewust voor het Carlisle Sure-Seal-EPDM-rubbermembraan omwille van zijn lange levensduur en het feit dat hier later zonnepanelen zullen worden op geplaatst. Deze afdichting heeft dan ook heel wat bijzondere eigenschappen en voordelen. Ten eerste is het verkrijgbaar in kleine en grote rollen van 3,05 m tot 15,25 m breed en van 30,50 m tot 61 m lang. Ook zorgt de Pre-tape (3,05 m x 30,50 m) voor hoogst kwalitatieve naadverbindingen, kortere plaatsingstijden en dus snellere resultaten.

Bovendien is Sure-Seal-EPDM milieuvriendelijk, recycleerbaar, sterk uv-en ozonbestendig en wordt hij geplaatst zonder vlam op het dak. De verwachte levensduur van minstens vijftig jaar sluit dit rijtje mooi af.

Naast de kwaliteit van onze producten vinden we bij I.R.S-Btech ook steeds het totaalplaatje belangrijk. Gent-Asfalt wist ons dan ook te vertellen zeer tevreden te zijn over onze service, opvolging en nazorg.Projectdetails
Bouwheer: Spriet Aardappelen Merelbeke
Type product: Sure-Seal EPDM met Pre-tape – dikte 1,5 mm
Type gebouw: Magazijn + kantoor
Grootte van de werf: 5500 m2
Welke isolatie: PIR, 12 cm