Generaties RESITRIX-EPDM als waterdichte bescherming
van Lotus Speculoos!

Voor het uittekenen van het nieuwbouwproject heeft Lotus Bakeries een beroep gedaan op studiebureau Derveaux uit Gent. In het kader van ecologie en duurzaamheid wenst Lotus met specifieke isolatie- en dakmaterialen te werken. Een bewuste keuze voor kwaliteit!

Vroeger werd uitsluitend rotswol gekozen als dakisolatie omwille van brandveiligheid; door de strengere isolatienormen en de verbeterde brandeigenschappen kiest Lotus nu voor PIR-isolatie. Al jarenlang kiest Lotus voor de kwaliteit van RESITRIX EPDM-dakafdichting. Bij Lotus Bakeries wordt de levensduur van deze kwaliteitsvolle EPDM mooi geïllustreerd. De oudste daken dateren al uit het jaar 1982: verschillende generaties RESITRIX werden door de jaren heen moeiteloos met elkaar gecombineerd. De recentste nieuwbouw is dan ook de jongste telg in de familie.

Dirk Verstraeten, verantwoordelijk voor gebouwen en nutsvoorzieningen binnen de afdeling engineering, werkt sinds 1980 voor Lotus Bakeries in Lembeke. “De grootste en oudste afdeling, het productiepand in Lembeke, dateert van 1932. Nog steeds kiezen we voor de kwaliteit van RESITRIX, en de technische ondersteuning en advies van de dakspecialisten. Het laatste nieuwbouwproject sluit aan bij een uitbreiding van 2013 en is gebouwd tegen een bestaande fabriekshal. Om een nog betere brandscheiding te verkrijgen wordt over een breedte van 18 m een Alulon MF coating aangebracht op de overgangsstrook van oude naar nieuwe fabriekshal. RESITRIX met Alulon MF Coating voldoet aan de brandklasse A1.”

De brandveiligheid van RESITRIX als extra troef

Geen vlam op het dak: geen kans op brand tijdens de dakwerken want EPDM is vuurvrij verwerkbaar! Bij de brand in juni 2015 in de fabriek te Meise is gebleken dat de RESITRIX zelfs na een hevige brand nog volledig intact was, hoewel het dak in steeldeck volledig naar beneden gekomen was. RESITRIX zorgt op die manier voor de veiligheid van de brandweerlui. Het dak is tijdens de brand niet naar beneden gestort waardoor iedereen tijdig kon worden geëvacueerd.

Lotus Bakeries werd gesticht in 1932. Lotus Bakeries is wereldwijd actief in het traditionele segment van tussendoortjes met merken zoals Lotus, Lotus Dinosaurus en Lotus Suzy. Lotus Bakeries, met hoofdzetel in België, is een dynamische en internationaal georiënteerde onderneming met productievestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Zweden, en zeventien eigen verkooporganisaties in Europa, Amerika en Azië. Lotus Bakeries telt ongeveer 1.450 medewerkers.Projectdetails
Grootte van de werf: 8450 m2
Bouwheer: Lembeke
Type EPDM: RESITRIX
Welke isolatie: PIR-isolatie
Type gebouw: fabriekspand