Kledingzaak LABAERE Tailors kleedt dak aan met Resitrix SK W-EPDM

Labaere Tailors is een vaste waarde in Zottegem. Van heinde en verre komen hier zowel mannen als vrouwen voor hun ceremoniekledij. Het gebouw waarin de winkel gehuisvestigd is, is modern en vraagt om een kwaliteitsvolle dakafdichting met EPDM van I.R.S-Btech.

Kwaliteit + kwaliteit = kwaliteit

Voor het afdichten van de uitbouw van de winkel heeft Labaere Tailors een beroep gedaan op dakwerker Peter D’Hoker uit Zottegem. Voor technische ondersteuning en advies is hij bij de dakspecialisten van I.R.S-Btech te rade gegaan.

Eenmaal op het dak, werd boven op de chape een I.R.S-Btech Alutrix-dampscherm verkleefd. Peter D’Hoker koos voor een PIR-isolatie met een hoge isolatiewaarde. Hierdoor blijft de isolatiedikte beperkt. Daar nog eens bovenop bevestigden de dakwerkers de Resitrix SK W full bond met de bijhorende FG35-hechtprimer. Labaere Tailors en dakwerker D’Hoker kozen Resitrix omwille van zijn gebruiksgemak, zijn kwaliteit en zijn lange levensduur. Voor een goede waterkering werd dan weer gekozen voor de duurzame en zelfklevende Resistit E SK EPDM-rubberstroken. De loodvervanger Tradex maakt enkele details waterdicht en de PE-tapbuis met ronde EPDM-slabbe zorgt ten slotte voor een innoverend en waterdicht systeem.

In totaal beslaat de volledige dakoppervlakte 5 verschillende dakvlakken. Een deel daarvan is omgebouwd tot dakterras met tegels en tegeldragers. Op enkele andere daken werd rolgrind als ballast geplaatst. Een laatste dakvlak werd ingekleed met het kant-en-klaargroendaksysteem Instant Sedum. Deze reeds volgroeide trays kunt u rechtstreeks op het dak installeren en geven onmiddellijk een volgroeid sedumtapijt.

Een waaier aan voordelen bij een groendak

Groendaken hebben tal van voordelen. Ze fungeren als waterbuffer en warmteregulator. Ook zuiveren ze de lucht en zijn ze goed voor het milieu. Hun esthetische aspect spant de kroon. Groendaken zorgen voor een gezondere en aangenamere leefomgeving!Projectdetails
Grootte van de werf: 600 m2
Bouwheer: Labaere Tailors
Plaats van de werf: Hoogstraat, Zottegem
Type EPDM: Resitrix SK W
Welke isolatie: PIR
Type gebouw: Kledingwinkel